Ventilasjonsanlegg

Ventilasjonsanlegg

Hamborg har både naturlig og mekanisk ventilasjon (sistnevnte finnes i høyblokkene). De nye viftene i ventilasjonsanlegget i høyblokkene er nå innstilt på riktig hastighet og fungerer som forventet. Viftene har omtrent samme styrke hele døgnet. Styret ber beboere huske at våre blokker er mer enn 50 år gamle og vil ikke kunne oppnå samme standard som nybygg. Ta kontakt med styret hvis du har spørsmål (nr finnes på oppslagstavlene eller under fanen "Styret" på denne websiden).

Det er ikke tillatt å installere vifter på kjøkken med avtrekk mot luft - kun kullfiltervifter.

Se forøvrig informasjon under:

Høyblokkene:
Det er to typer ventiler i hver leilighet. Den ene typene er hvor luften fra utsiden kommer inn i leiligheten. Dette er ventilene som står mot ytterveggene av leiligheten. Disse ventilene er normalt firkantede og finnes på yttervegg soverom, stue og kjøkken. Vil du ha god ventilasjon i leiligheten - så må disse stå oppe (uansett utetemperatur). Dersom de er lukket vil du ikke oppnå luftsirkulasjon på bad eller toalett. Luften som trekkes ut må komme inn ett sted - gjennom ventilene i yttervegg. Du skal kjenne uteluft på håndflaten hvis du holder hånden mot disse ventilene. På enkelte kjøkken er ventilen faktisk dekket igjen av skap slik at den ikke fungerer.

Den andre typen ventil er den som drar luft ut av leiligheten. Luften suges inn i luftsjaktene av ventilasjonsanlegget (ny vifter installert). Disse ventilene er normalt runde. Dette er ventilene på bad, toalett og kjøkken (dersom de ikke er på yttervegg). Hvis ventilene på ytterveggene er oppe - så vil disse virke. Mao: luft inn i leiligheten er lik luft ut av leiligheten. Hvis ikke så er det ingen ventilasjon. Hvis man (sparer penger ved ) å ikke ha ventilene på ytterveggene oppe - så vil det ikke være sirkulasjon på badet. Og inneklima blir forverret.

 Husk også Pilotveien 8 og 10 ble bygget på begynnelsen av 1960-tallet - noe som betyr at de ikke har de samme mulighetene for optimal ventilasjon som dagens nye bygg. "Sjokklufting" en gang pr dag er greit å gjennomføre.

Lavblokkene:
Alle lufteventiler bør være oppe til enhver tid for å oppnå best inneklima. Lufting daglig bør også gjennomføres.